26 juni Beach Lincoln City

Idag firar vi ocksa midsommar. Igar blev det sa sent att vi inte hann att laga midsommarmaten. Igar firade vi mer med dryck och idag blev det med mat. Jag lyckades hitta en kattklospelare som vi lade en blomma pa. Jag och Erika fick upp David och Lake. Vi dansade alla traditionella danser, som sig bor. Lake fick vara bjornen i 'Bjornen sover' och tyckte det var valdigt roligt. Till slut tog det slut pa var repertoar, men vi improviserade 'raketen', det liknade mest ett hysteriskt kaos.
Idag lagade vi sa maten. Vi stekte kottbullar pa 2,7 kg kottfars!!!!! Jansson var sjalvklart, vi gjorde fyra stycken. Vi tankte att vad bra nu har vi rester som kommer vara hela vistelsen...men hor och hapna, det tog nastan slut pa allt!

Pa dagen innan det stora tabberaset, var vi pa stranden och solade. Drakfestivalen haller pa an. Sa vackert med dessa ofantligt stora drakar mot en alldeles bla himmel. Vissa av draktavlarna ar sa tontiga. De tar sig sjalva pa fullaste allvar da de tavlar med en drake till musik. De har pa sig glitterklanningar, ror draken till musiken (typ Stairway to Heaven' och springer runt. Ja vi har skrattat gott. Vadret har varit underbart.
Johnny Mike kom ner och holl oss sallskap. Han kan liva upp och forgylla tillvaron for en hel skara.

Vi var till affarsbutikerna idag ocksa, men jag kopte faktiskt ingenting...jag var lika forvanad som alla andra.

Hall garna koll pa de inlagg som tidigare gjorts da Erika kommer fylla pa under de dagarna som vart!





Erika gjorde svenska kottbullar, vi gjorde pa 1,7 kg kottfars och dom tog nastan slut..


Tartans dotter gor jordgubbstarta

Gastinlagg feat. Erika, fredag 25e juni

Konstigt det blir nar man inte har dom ratta bokstaverna har...ja, ja..detta ar iaf Erika, Maries barnflicka och medresenar som skriver. Idag ar det fredag den 25e juni och midsommar. Detta firar vi pa kusten, dit vi ska aka om nagon timme, till Lincoln City narmare bestamt. Vi har hyrt ett hus dar i 3 dagar sa senare ikvall nar vi har stekt lite p[ stranden (om det nu blir bra vader) ska Marie och jag bjuda amerikanarna pa lite traditionsenlig midsommarmat. Har kopt sill (pa IKEA har, som for ovrigt var likadant som i Sverige), knackebrod och ska gora Janssons, kottbullar och jordgubbstarta. Far se om det gillas...

Vad har hant hittills da...Ja, Marie har ju skrivit lite updates fran nar vi var i NY. En stad som var helt fantastisk!!Bilar overallt, kostymnissar overallt, skyskrapor overallt- ja, allt var helt enkelt MKT. Hade sa manga forestallningar om hur det skulle vara, sakert manga som kommer ifran filmer man sett, och inte minst fran THA serie- Sex and the City!!Jag blev iaf inte besviken!Hade dock velat haft lite mer tid..nu hanns bara en brakdel av det som finns att se, med. Pa mandagen, nar vi alla hade sovit ikapp tidomstallningen bestamde vi oss for att ga fran varat hotell till ground zzero (man maste uttala z ratt, annars fattar dom inte vad man sager). Den promenix tog inte mindre an 6 h!! (Med lite stopp pa vagen) Jag och MArie konstaterade att det var "karringarna" som vi kallade oss sjalva, som orkade mest nar Lukas och Freja borjade bli trotta och vi fortfarande hade pigga ben- dagens ungdomar sa vi da och skakade pa vara huvuden...Marie tog en dusch pa vagen oxa, i en liten pump som lackte men kom pa nar hon hade statt dar ett tag och fatt vatten pa sig, att det kanske var avloppsvatten. Vi var iaf upp till Empire State Building- aldrig varit sa hogt upp i en byggnad forut och utsikten var fantastisk!!Sedan at vi i dyra Soho (allt ar dyrt i NY utom att aka yellow cabs) och efter det gick vi vidare for att kolla Ground Zero. Man kan inte riktigt fatta hur stort omrade det faktiskt ar forran man kommer dit..Nu ar det byggarbetsplats, dar dom haller pa att bygga annu hogre skyskapor an dom som finns runtomkring, berattade en byggare vi pratade med. Nar vi efter d skulle ta tunnelbanan upp till Central Park och picknik, blev hon som satt i tunnelbanankassan gorgrinig for att vi tog kort pa tunnelbanan. Hon fragade mig om vi var terrorister, jag sa neee, lite stalld och forvirrad och sen om vi visste att detta var ground zero och att det typ var respektlost att ta bilder i narheten..ja, ja, vi konstaterade att hon bara var bitter och lite tokig...

Kvallen bjod pa utgang, som Marie skrev, i the Meatpacking District. Marie och jag traffade en kompis kompis som bor pa Manhattan (kommer fran Sverige). Vi pratade, drack VITA cosmopolitans (som ar det man ska gora nu) och forflyttade oss mellan tre olika stallen. Som Marie ocksa skrev rakade jag pa ett utav stallena (dar Carrie och Big har sin rehearsal dinner i filmen) snubbla och ner for en trappa pa tio meter. Herregud, trodde jag skulle do av pinsamhet nar alla i salen vande sig for att kolla vad som hande. Men, jag stallde mig upp snabbt och smidigt, aven om jag holl pa att tuppa av av smartan, gick stolt och oberord ner till toaletterna, for att behalla ngn slags vardighet. Tror dock att jag fick mig en och annan blick efter d...Men, roligt hade vi iaf, i vara high heels som vi faktiskt kunde promenera i hela 4 blocks...darfor kan vi nu kalla dom "4-blocks-shoes" (ar sa man uttrycker sig pa Manhattan, enligt Daniel som vi traffade)

Maste ta och packa och lite har nu- det serveras pizza till frukost (dock nyttig, till skillnad mot allt annat har i USA)..
Aterkommer med nya updates och bilder snart...

Over and out..

No comments....


Ground Zero



Lukas i Central Park


Nagra drickor for tvahundrasjuttio kronor svindyrt!!!!!


Marie aker gammeldags Merry-Go-Round till hysterisk musik ye haaaa

22 juni tisdag NYTT INLAGG!

I morse at vi frukost med Paul som ar i NY for ett par dagar med sitt jobb. Det ar han som har ordnat sa att vi kan bo har. Han ar verkligen valbargad, da han tyckte att om vi kom till Las Vegas sa kunde vi ta helikopter till Grand Canyon, -Det gar fortare, menade han. Hmmm det kanske vi gor sa vi for att inte verka for snala. Idag har vi varit ute hela dagen, igen. Vi har akt yellow cab hit och dit. Det ar sa billigt att aka taxi har, och smidigare. Vi akte till Meat packing district idag igen, pa ostra manhattan. Vi skulle namligen titta pa hus och inspelningsplatser for sex and the city. jessica Parker bor dar och vi fick inside information om vart exakt hon bor, sa det tyckte Eika och Freja var roligt. Jag och Lukas var inte riktigt lika roade, men det var skont att komma ut och ga. Vi sag aven skadespelarna Chris Rock, som jag inte vet vem det ar och hon som ar med i Tredje klotet fran solen, hon som ar ganska stor och burdus. Jag skulle aldrig tanka pa vilka de ar, men jag har ju med mig tva tv experter.

Igar var vi ute med Erikas bekant, som var valdigt trevlig. Han tog med oss ut och bjod pa allt. Vi var inne pa en restaurang som inte ens hade en skylt, man skulle inte ens veta om att den fanns. Har inne visade det sig att de hade spelat in en av Sex and the citys skadespelerskas brollopsmiddag. Har inne ramlade Erika ner for hela trappan..infor cirka tvahundra manniskor. Hon ar full i blamarken idag. Ja det var en fantastisk kvall. Vi drack Cosmopolitans ocksa, som sig bor nar man ar har i Sex and the citys marker, som Erika uttryckte sig pa bred Laxa dialekt.

Imorgon aker vi till Portland, flyget gar 7:00 och vi aker 4:45 fran hotellet........


Erika som skriver nu....
Vaknade idag upp med blamarken pa hela vanster ben och arm, fran gardagens stora fall...Forsokte dolja detta med lite BUS men gick inte sa bra...
Spenderade iaf dagen med foljande aktiviteter: Besok i Meatpacking District och West Village, stod pa trappan dar "Carrie" i SATC bor, smog och kikade runtomkring den riktiga Sarah Jessica Parkers hus (fick dock inte syn pa henne) och gick omkring i den lilla tradgarden dar Miranda och Steve gifter sig (saaa fin). Som de nordar vi ar var Freja och jag exhalterade, MArie och Lukas mindre...

Gick pa flodbanken till Hudson River och tittade pa alla manniskor som solade och tranade (manga i NY som gillar att se pumpade ut), kopte med oss picknikmat pa ett stalle som INTE hade utskrivet hur mkt kalorier maten inneholl (detta valdigt ovanligt i USA) och tog sedan en yellow cab till Central Park, denna fantastiska oas mitt i storstan'. Akte karusell pa hastar som har funnits dar sedan 1800-talet och tittade pa manniskor, allt ifran ett par som hade gift sig, en grupp killar som tranade en figtingscen (stod och skrek och slog pa varandra i luften) till en grupp man som forsokte spela fotboll (t.o.m jag skulle gjort det battre). Dagen avslutades med sedvanligt vin pa rummet och tidig sanggang for att ladda for resan till vastkusten, Portland.


Marie vid Hudson river

Lukas vid Hudson river

Freja vid Hudson river

Erika visserligen liggande, men pa Sarah Jessica Parker's trapp

20-21 juni

Nu ar vi i New York!!!!
Vilken stad! Det ar en puls utan dess like. Efter en laaaang resa dar vi forst overnattade pa Arlanda, barnen var vakna hela tiden, medan jag o Erika lag som tva hemlosa pa stenharda bankar. pa flyget sov vi knappt heller, men det var fria filmer hela tiden sa nu har jag sett Alice in Wonderland, Wolf man osv osv. Igar var vi ute och gick lite grann. Vi gick till Time square och pratade med en valdigt morkhyad man som forsokte fa in oss pa en stand up comedy club, men vi hade inga pengar (kontanter) sa det gick inte. Detta efter att ha lyckats pruta ner priset fran 20 dollar per pers till 10 dollar pp. Sen gick vi och beundrade Empire state building...wooow ahh Gud vad stor och vi fotade och fotade ur alla vinklar, sedan visade det sig vara Chrysler building, inte ens i narheten av Empire state building Ha ha ha...ja och sedan at vi mat pa Central station. Problemet var efter var resa och brist pa somn att vi inte kunde valja vad vi skulle ata och har fanns en boot fran varldens alla horn. Till slut at Erika en Ceasars sallad, Freja Indiskt och jag och Lukas Kinesiskt. Sen sag vi fram emot att ga hem till Hotellrummet for att ta det lugnt...da gick vi vilse!!!!! Vi irrade runt i flera timmar. Vem vi an fragade sa visade de at ett nytt hall. Til slut borjade vakter som stod utanfor parkeringshus, talkshow entreer osv att kanna igen oss och halsa. Jag gick dessutom och bar pa en typ tre liters vattendunk, fotterna svullna efter varmen (35 grader!!) Uuuaahh vi nastan grat, nar en man skrattande visade oss tillratta. Jag och Erika skulle ha gatt ner och satt oss i Hotellbaren och tagit en Cosmopolitan, men vi somande sa ort vi lagt oss i sangarna. Pa natten ringde det flera ganger i telefonen. Vi var halvt drommande allihop, bade jag Erika och Lukas forsokte svara men ingen lyckade. Till slut knackade det pa dorren och jag som stod i ljuvligt nattlinne urvridet ansikte och ett har som var twistat och snurrat oppnar dorren for en hapen hotell man som forsoker saga att Mrs. Dacklin forsokt och na oss, men belv orolig att det var nagot fel pa oss. I morse berattade Joyce att hon hort oss, men att det lat som om nagon forsokt strypa personerna hon talade med, inte undra pa att hon skickade upp hotellmannen. Imorse satt vi och at en underbar lyxig frukost. Vi var tvugna att ha pa oss finklader for att ens komma in. De har en dress code har pa hotellet. Det ar ju inga problem for oss. Lukas tvingade vi pa en vit skjorta. idag ska vi ner till Ground Zero (skyskraporna som foll) och sedan ska vi ha pic nic i Central park. Vadret ar stralande, liksom vi.





18,19 juni

Heeej!

Igår kväll var vi på personalfest, överaskningsfest, till min snart föredetta chef. En helt fantastisk kväll, där alla bidrar till en hysteriskt god stämning. Lars och Tobias på gitarr med ett osinande register över låtar de kan spela och sjunga till. Mat och dryck flödade hela natten lång. Tack för att ni finns mina arbetskamrater, ni förgyller min vardag var och en....MEN NU ÄR DET SEMESTER :-)

Idag ska vi åka till Stockholm och irra runt. Mina stackars barn ska få vandra planlöst i nästan ett dygn, innan vi sätter oss på planet imorgon bitti. När de har klagat över detta tilltag så har jag sagt till dem att; det stärker deras karaktärer och att det är ju faktiskt roligt att leva lite bohemliv innan vi kommer till lyxen. Men de tittade bara på mig och köpte inte alls mina argument. Nåja, så hemskt blir det inte. Bakgrunden till detta är att jag bokat tågbiljetter för längesedan. Då skulle vi ha övernattat på ett ställe, men nu är inte fallet så och jag hade naturligtvis inte köpt ombokningsbara biljetter. Men men, jag tänkte att vi kan gå ut och äta när vi kommer till Stockholm, sätta oss i en park och ta ett glas vin (inte barnen), sedan tar vi Arlanda express vid ca 23:00. Där kan vi sedan ha det "mysigt". Vi måste i alla fall gå upp tidigt för att fräscha upp oss och äta frukost på Mc Donalds på Arlanda...Ja ni ser äventyret börjar redan här :-)

Nu kommer vi att vara på resande fot och det kommer nog inte att skrivas här i bloggen förrän vi är i New York. Då kommer säkert lite bilder från resan över Atlanten.

Erika kommer också att skriva på denna blogg under resans gång.

Oj! Vad klockan är mycket, bäst vi pallrar oss ner till tågstationen :-)


17 juni torsdag

Börjar få smått panik då jag vaknade imorse och var kanel/kakaobrun. Fick en liten minnesslinga som påminde mig om att jag någon gång på 80-talet lovade mig själv att aldrig någonsin använda brun utan sol. Trodde att utvecklingen gått framåt. Kan ju visserligen vara så att produkterna är bättre men att skinnkvaliteten är sämre hos användarinnan. Insåg detta när arbetskollegor började skratta hysteriskt utan att få fram ett ord, att det var verkligen BRUN utan sol. Får skrubba mig ordentligt ikväll och hoppas att det blir någon nyans ljusare, typ O'boy, utblandat med mjölk.

På jobbet gäller det nu att stämma av med allt som ska rapporteras in. Har även påminnt Matthias, Vice rektor, att eventuellt göra om planering och schema utifall jag råkar gifta mig rikt under semestern, vilket min andra chef säger inte vore helt osannolikt. Finns säkert redan en handlingsplan utifrån flera tänkbara och otänkbara senarion.

Börjar få ångest att lämna mina katter, en hel månad. Blev förvånad själv att jag redan känner saknad över dessa hårande, skrikande, pengasugande odjur :-) Men de fyller sin funktion med att vara katter. Mjuka, goa, sällskapliga och att de bara finns där när de som mest behövs.

Här är kort på de små som ska lämnas:
 LOVE (han heter så)
Lars-Olof (Till vardags Larsa)

Tjejerna som ska bo i min lägenhet är så fantastiska och duktiga så katterna kommer det inte att gå någon nöd på.

16 juni onsdag

Idag har jag kört ut moppen till mor och far. Gick en promenad med lilla Cilla, runt kvarteret, det var väl vad hon orkade med, lilla gamla Cilla.
Vi åkte sedan till Willys för att köpa kattsand som ska räcka i en hel månad. Vi bar så armarna blev längre och längre, stackars mamma. Vi fikade hemma hos mig, åt dammsugare (just det ja, vikten), vilket gav mig en idé att imorgon åka (cykla) till Willys för att inhandla några förpackningar med dammsugare. Tror inte att det finns i USA. Ska också köpa med lite smågodis, vilket de inte har på samma sätt som vi. Finns det lösgodis någon mer stans än i Sverige?

Igår hann jag inte med att smeta in mig med brun utan sol, men det har jag gjort nu, så det ska bli spännande imorgon bitti när jag ställer mig framför spegeln....

Fick besked av Joyce att Paul, som låter oss vara på Cornell Club hotel i New York, själv kommer att vara på hotellet. Kolla in hemsidan: http://www.cornellclubnyc.com/clubs.html Det ska bli kul att träffa honom. Erika har också fått tag på en bekants bekant, tror hon har träffat honom vid något tillfälle, som ska ta med oss ut en av kvällarna.



Tisdagen 15 juni

Idag inser jag att jag måste hålla igen lite med mat och godis innan USA resan.

Igår, eller ända sedan skolresan till England, då jag kom hem och vägde alldeles för mycket, insåg jag att jag måste förlora något kilo för att se så där snygg-fräsch ut som man gör i reklambroschyrer :-).
Igår tänkte jag att nu är det dags.... började friskt under dagen med nyttig mat....men var på kalas hemma hos min pappa där det bjöds på tårta, kakor och bullar. Det är ju så gott så det slank ner av allt. Barnen hade dessutom fått en stor skål med marängswish det slank det också ner en rejäl portion av, vore ju synd om det smälte en massa glass i onödan. På kvällen när vi kom hem, ganska sent, ville min son ha pizza, -nej sa jag det blir det rakt inte, tio minuter senare kommer min son hem med en god kebab-pizza som vi glatt glufsade i oss, hade inte det minsta dåligt samvete.
Hmmmm det blir att hålla igen idag då :-) Det serverades fikabröd idag, men jag lyckades stålsätta mig.
Vet inte hur jag ska lyckas gå ner, eller se ut som en retusherad modell från en turistbroschyr på fyra dagar...men jag har köpt lite brun utan sol som jag ska ta på mig ikväll, det hjälper mot det mesta säger Narscissa.

Igår köpte jag presenter till Amerikanerna. Var in på Lagerhaus och köpte upp hela återstoden av deras examens/studentlager; sverigeservetter, sverigeserpentiner, sverigemuffinsformar, sverigetårtpapper osv osv. Hittade även örngott (kuddvar, som man säger på en del platser[märkliga namn på lite tyg runt kudden]) som det stod; "Du är min bästa vän", "Jag gillar dig". På ett örngott stod det "Min prins", vet inte vem jag ska ge det till, hade väl tänkt att träffa en kung åtminstonde.
Erika hittade en bok om Sverige "Året som har gått", den verkade bra tyckte hon. Hon köpte även en plåtburk med Wiktoria och Daniel på, det blir uppskattat om jag känner Amerikanarna rätt.

Snart ska jag ner till banken för att uträtta en massa bankärenden. Freja ska med och fråga om hon kan använda sitt ungdomsbankkort att göra uttag med i USA.

Tänkte att barnen ska få vara uppe så länge de vill på nätterna som kommer, eftersom vi ändå ska ställa om oss nio timmar. Har svårt att se att de kommer att protestera. Blir väl anmäld till barnavårdsnämnden för att jag tvingar, eller snarare uppmuntrar mina barn att vara vakna på nätterna, men det är smällar man får ta.

Vi får se Susanne om det händer något mer imorgon, som har med USA-resan att göra :-)

Här är de stackars barnen som tvingas vara uppe på nätterna......

Här är min son till vänster, han som är lite mindre lerig än Anton till höger Här är Lukas till vänster, lite mindre lerig än Anton till höger.

Här är glada Freja Glada Freja


Måndagen den 14 juni

Idag är det måndagen den 14 juni 2010 och det är så mycket att förbereda! Har inte riktigt fattat att det är så kort tid kvar, bara fyra dagar innan vi åker till Stockholm (på kronprinsessans bröllopsdag 19 juni). Flyget går visserligen inte förrän den 20juni, men det gäller att vara ute i god tid!

Fick mail från svärmor Joyce, som vi ska bo hos mestadels, att hon gärna vill ha en flaska punch och en flaska vodka (vem vill inte det) med från Sverige. Hon ville också ha en bok med bilder från Värmland. Vart hittar man det?
Joyce Dacklin bor i Washougal, vilket på native american (Indianer) betyder snabbt rinnande vatten. Washougal ligger i staten Washington på västkusten, precis på gränsen till staten Oregon. Portland är en stor stad som ligger i Oregon och är väl där vi kommer att uppehålla oss mest på dagarna.

I eftermiddag ska jag och Erika handla lite småplock, presenter att ta med till Amerikanerna.

Idag ska jag se till så alla papper är i ordning; pass, biljetter (som nu förtiden bara är A4 kopior, som man själv printat ut, det känns inte som en riktig biljett) försäkringspapper osv osv.

Här är en bild från min och Erikas Englandsresa som vi gjorde i våras med en grupp elever från hela Sverige, från Klara och Infokomps gymnasieskolor. Vi har alltså rest tillsammans förut, vilket är bra så man inte får en chock över varandras ovanor (ja, jag har ju inga)
Här är vi samlade framför

USA sommaren 2010

Vi ska åka till USA på söndagen den 20 juni 2010

Här kommer ni att kunna följa vårt äventyr.

Vi är; Marie Stewart Drugge mina två barn Freja Stewart, Lukas Stewart och min vän, arbetskollega, Erika Ohlsson.
 Marie Stewart Drugge   Erika Ohlsson 
 


Bilder på barnen kommer snart!


Välkommen till min nya blogg!

Här ska jag skriva om vår resa till USA sommaren 2010. Det kommer att vara uppdaterat så ofta det bara går, men som man vet så har man inte alltid tillgång till dator, tid eller lust, eller så är det för varmt :-)

Resedeltagarna är: Reseledare och initiativtagare: Marie Stewart Drugge 43 år. Freja Stewart 17 år lika glad som sin mor :-). Lukas Stewart 15 år inte lika glad men positiv precis som sin mamma :-) Erika Ohlsson 28 år, är med som min barnflicka, allti-allo, också en glad fröken.


Vårt mål med resan är att uptäcka och erövra Amerika :-) Vi ska shoppa, besöka underbara platser, lära känna en massa nya intressanta människor.


RSS 2.0